حافظه SSD چیست

حافظه SSD چیست و چه کاربردی دارد؟

نویسنده: علیخانی

منتشر شده در 6 اردیبهشت, 1401

زمان مورد نیاز برای مطالعه 6 دقیقه

حافظه اس اس دی چیست و چه کاربردی دارد؟

همراهان عزیز آی تی مگ سلام؛ سوالی که با پیشرفت روز به روز تکنولوژی و بیشتر شدن نیاز به یک سیستم با سرعت بالا و عالی برای پردازش ها و کارهای سنگین زیاد به گوش می رسد؛ درجواب این سوال ابتدا باید مشخص کرد حافظه SSD چیست؟ در این مقاله قصد داریم این سوال را بررسی کنیم و بگوییم چه کاربردهایی دارد و برای خرید آن باید به چه نکاتی توجه کنیم.

حافظه اس اس دی چیست

حافظه SSD چیست؟

حافظه SSD یا Solid State Drive همانطور که از نامش پیداست یک نوع حافظه جامد است که به عنوان هارد (حافظه) سیستم میتونید از آن استفاده کنید. اس اس دی در ظرفیت های گوناگون و سرعت های متفاوت تولید می شود. داده ها و اطلاعات بر روی هارد دیسک های معمولی به صورت چرخان بر روی دیسک های مغناطیسی ذخیره می شوند که این نوع ذخیره سازی برای سیستم بسیار سنگین و زمانبر است؛

اما حافظه SSD بر خلاف دیسک های معمولی داده ها و اطلاعات را به جای ذخیره در دیسک های مغناطیسی بر روی فلش ناند ها ذخیره می شوند؛ ناندها خود اجزایی که ترانزیستورهای گیت شناور نامیده می شوند تشکیل شده اند. این طراحی در حافظه های SSD تحولی بزرگ در دنیای حافظه ها ایجاد کرد: سرعت بسیار بالای حافظه های SSD و تاخیر بسیار کم این حافظه ها و سرعت انتقال بالای اطلاعات باعث محبوبیت آن ها شده.

کاربردهای حافظه اس اس دی چیست؟

حافظه اس اس دی به طور کلی دارای یک ویژگی و کاربرد اصلی می باشد که دارای زیرشاخه های دیگر هم می شود؛ حافظه SSD در وهله اول باعث افزایش چشمگیر سرعت سیستم شما در بالا آمدن ویندوز و اجرای نرم افزارهای سنگین می شود. بسته به حجم و سرعت اس اس دی این دامنه افزایش سرعت در سیستم شما متغیر است. زمانی که سیستم شما افزایش سرعت در اجرا دارد بدین معناست که انتقال اطلاعات در ساختار حافظه و اجرای عملیات های دستوری در سیستم شما با سرعت بیشتری در حال انجام است که از روشن شدن اولیه سیستم یا به اصطلاح (BOOT TIME) تا روان شدن نرم افزارهای سنگین و بازی های سنگین در حین اجرا را شامل می شود.

کاربرد دیگر حافظه های اس اس دی جلوگیری از هنگ کردن سیستم در هنگام اجرای چند نرم افزار باهم دیگر می باشد یعنی این امکان را برای شما فراهم میکند که به صورت هم زمان بدون هنگ کردن یا کند شدن سیستم بتونید از نرم افزارهاتون  به راحتی استفاده کنید. پس به طور کلی افزایش سرعت سیستم و جلوگیری از هنگ کردن و کند شدن سیستم از اصلی ترین کاربردهای اس اس دی می باشد.

انواع حافظه های SSD چیست؟

باید به این نکته توجه داشت که علاوه بر تنوع در ظرفیت و سرعت در اس اس دی ها آن ها به دو دسته متفاوت تقسیم می شوند:

حافظه SSD چیست

حافظه SSD M2:

حافظه اس اس دی M2 یک نوع از حافظه های SSD می باشد که برای سیستم هایی که درگاه M2 بر روی مادربورد خود در کنار رم دارند می توان استفاده کرد؛ این نوع از اس اس دی ها سرعت بسیار بالاتری نسبت به SSD های SATA دارند و برای نصب در لپ تاپ و کامپیوتر استفاده می شوند. همین تفاوت چشمگیر سرعت موجب این شده سیستم های جدید دارای درگاه M2 باشند وکسانی که قصد اجرا نرم افزار های بسیار سنگین و بازی های بسیار گرافیک و حجم بالا را دارند این نوع از حافظه SSD را اولویت انتخاب خود قرار دهند.

حافظه SSD چیست

حافظه SSD SATA:

حافظه SSD SATA یک نوع دیگر از حافظه های SSD می باشد که در مقایسه با نوع دیگر حافظه های SSD یعنی اس اس دی M2 دارای 2 تفاوت اصلی می باشد؛ اس اس دی SATA سرعت کمتری در خواندن و نوشتن اطلاعات نسبت به اس اس دی های M2 دارند و به جای متصل شدن در درگاه M2 مادربورد با استفاده از کابل SATA و برق به سیستم شما متصل می شوند که آموزش نصب و توضیح بیشتر چگونگی اتصال حافظه اس اس دی SATA را در مقاله آموزشی دیگر آی تی مگ کاملا آموزش داده ایم. توجه* اس اس دی های SATA سه نوع: SATA, SATA2.0, SATA3.0 می باشند.

در انتخاب SSD باید به چه معیارهایی توجه کنیم؟

اگر قصد خرید SSD دارید و نمی دانید چه نوع اس اس دی برای شما مناسب است به اولین نکته ای که باید توجه کنید این است که نیاز شما چقدر است؛ بسته به فعالیتی که با سیستم خود انجام می دهید آن را درجه بندی کنید هرچقدر فعالیت های پردازشی سنگین تری انجام می دهید باید سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات بیشتری را مدنظر خود بگیرید یعنی بسته به میزان درجه باید تعیین کنید در چه حد سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات SSD برای شما مناسب است.

همچنین ظرفیت حافظه SSD را نیز باید در نظر گرفت، که شما به چه مقدار فضا برای ذخیره سازی نیاز دارید. که البته به لطف درگاه های متعدد رو مادربرد امکان استفاده از SSD و هارد دیسک بطور همزمان وجود دارد. پس جای نگرانی نیست.

حال که درجه بندی کردید به انتخاب برند و مدل میپردازیم سعی کنید برندهایی را انتخاب کنید که شرکتی هستند و اعتبار بهتری دارند و کیفیت مطلوب تری در بازار از خود نشان داده اند برای مثال برندهای ای دیتا، وسترن دیجیتال، سیلیکون پاور و …. از برندهای قدیمی و مطرح در زمینه تولید حافظه های اینترنال (داخلی) و اکسترنال (خارجی) هستند.

جمع بندی

امیدواریم مطالب گفته شده برای شما عزیزان کاملا مفید واقع شده باشد و نهایت استفاده را از این مقاله آی تی مگ برده باشید! درصورت داشتن هر سوالی برای نصب SSD و یا انتخاب اس اس دی مناسب بر روی سیستم یا لپ تاپ خود در قسمت کامنت ها سوال خود را بگذارید تا پشتیبان های آی تی مگ در اسرع فرصت به سوال شما پاسخ دهند.

نوشته شده توسط: علیخانی

دیدگاه خود را بنویسید